Pustaka Jaya

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
PT Dunia Pustaka Jaya (Persero)
RupaPerseroan Terbatas
IndustriPenerbitan
Ngadeg1971 (1971) di Jakarta, Indonesia
MarkasBandung, Bandung, Indonesia
ProdukBuku sastra, buku pendidikan, buku bacaan umum, kamus

Pustaka Jaya nyaéta pamedal buku sastra nu diadegkeun di Jakarta taun 1971 kalawan saran ti Asrul Sani jeung sababaraha urang anggota Dewan Kesenian Jakarta. Iwal ti medalkeun buku sastra Indonésia, ogé medalkeun buku tarjamahan sastra dunya.[1] Misi Pustaka Jaya nyaéta medalkeun buku-buku nu alus, hususna buku-buku sastra, ngaronjatkeun minat baca masarakat ngaliwatan pamedalan buku-buku barudak nu dipiharep bisa mupuk kabiasaan maca.[2]

Sajarah[édit | édit sumber]

Dina awal ngadegna meunang mdoal ti Ir. Ciputra, Pupuhu Yayasan Jaya Raya, sarta mupakat pikeun dijieun badan pamedalan buku ku Yayasan Jaya Raya, lain mangrupa badan hukum tapi bagian tina Yayasan Jaya Raya. Déwan Pengawas Pustaka Jaya téh aya dalapan urang, masing-masing opat ti DKJ (Dewan Kesenian Jakarta) jeung Yayasan Jaya Raya. Nyaéta Ir. CIputra, Asrul Sani, H.B. Jassin, Ramadhan Kh, Ali Audah, Budiman Kusika, Wardiman, jeung Masaung. Ketua direksi Ajip Rosidi jeung Drs. Soeparno (ti Yayasan Jaya ryaa) minangka anggota urusan manajemen.

Kalungguhan Pustaka Jaya dina kamerakan sastra katémbong tina karya sastra nu diproduksina. Dina taun 1971 nepi ka taun 1980-an, buku-buku sastra wedalan Pustaka Jaya dicitak 4.000-5.000 éksemplar unggal judulna. Pangaran nu biasa ngirimkeun tulisanana di antara Nh. Dini, W.S. Réndra, Putu Wijaya jeung réa-réa deui. Buku La Barka karya Nh. Dini dicitak 20.000 éksemplar. Ari buku puisi nu réa kajual nyaéta karya Réndra. Buku barudak nu panglakuna karya Tom Sawyer (Mark Twain) nepi kana jumlah 12.000 éksemplar.[1]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b Pamusuk., Eneste, ([2001]). Buku pintar sastra Indonesia : biografi pengarang dan karyanya, majalah sastra, penerbit sastra, penerjemah, lembaga sastra, daftar hadiah dan penghargaan. Penerbit Buku Kompas. ISBN 9799251788. OCLC 48907096. 
  2. Dendy., Sugono,; (Indonesia), Pusat Bahasa (2003). Ensiklopedia sastra Indonesia modern. Remaja Rosdakarya. ISBN 9796922835. OCLC 60766795.