Ékspéktasi Pitagoras

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Pythagorean expectation)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Ekspektasi phitagoras mangrupa rumus nu diwangun ku Bill James keur estimasi lobana game dina tim baseball "kudu" meunang dumasar kana jumlah skor jeung aturanna. Watesan ieu asalna tina kasaruaan rumus Pythagoras nu ngitung panjang hypotenuse segitiga tina panjang dua sisi séjénna.

Rumus dasarna nyaéta:

meunang mangrupa persentase nu dihasilkeun tina rumus. Saterusna bisa ngalikeun ku jumlah game nu dimaenkeun ku unggal tim (kiwari, musim dina Liga Utama aya 162 game) keur ngitung kudu sabaraha loba dikira-kira meunang dumasar kana nilai jeung aturanna.

Sacara empiris, rumus ieu pakait jeugn kumaha penampilan tim basebal, sanajan eksponen 1.81 ampir akurat. Hubungan ieu hiji kaputusan nu dipaké keur runs salaku ukuran keur penampilan pamaen. Usaha nu geus digawekeun nyaéta manggihkeun eksponen idéal keur rumus, ilahar dipikanyaho ku rumus pythagenport (dikumpulkeun ku Clay Davenport) 1.5log((r+ra)/g)+.45 sarta anu kurang kawentar tapi ampir epektip: ((r+ra)/g)^.287, invented by David Smyth.

Sacara ilahar dipercaya yén simpangan tina hiji tim ekpektasi nyaéta gumantung kana nasib sarta kualitas bullpen tim ogé kaayaan waktu éta game dimaenkeun.

Tempo oge: Baseball statistics, Sabermetrics

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


Nulis.jpg