Pythagoras

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kapitolinischer Pythagoras adjusted

Pythagoras nyaéta surang filsuf sarta matematikus Yunani, filsafat sarta pamikiranna méré pangaruh gedé kana pamikiran Plato sarta Aristoteles.[1] Pythagoras gumelar di pulo Samos, kolotna Mnesarchus tukang dagang nu asalna ti daérah Tyre.[2] Pythagoras ngayakeun lalampahan ka Mesir, nu maksudna pikeun nyuprih elmu ti imam-imam di Mesir.[2] ku lantaran kapinteran Pythagoras imam-imam di Mesir ngarasa teu sanggup narima Pythagoras jadi muridna, panungtunganna Pythagoras ditarima jadi murid ku imam ti Thebe.[2]

Salila lalampahanna Pythagoras kungsi nempo kajaiban dunya buhun (kuna), salah sahijina kuil Hera nu perenahna di koka tempat manéhna gumelar sarta Ephesus nu perenahna di Turki.[2] Nincak umurna 18 taun Pythagoras panggihjeung Thales, saurang aki-aki nu ngawanohkeun manéhna jeung Matématika ngaliwatan cukang lantaran muridna (anaximander).[2] Bérés ngalalana nyuprih élmu, Pythagoras balik deui ka Samos nuluykeun deui néang kapanasaran ngeunaan filsfat kalawan nyambi jadi guru pikeun anak Polycartes.[2] Pythagoras pindah ka kota Crotona di Italia Kidul, di dieu manéhna ngadegkeun hiji mashab pamikiran nu katelah “mazhab Pythagorean”.[2] Pamikiran nu pang pentinga ti mazhab Pytagoréan, cenah bilangan sarta angka téh sagala-galana, bilangan dibédakeun kana bilangan genap jeung ganjil; bilangan terbatas jeung bilangan tak terbatas.[2]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. Semiawan, Conny (2005). Pythagoras: Pioneering Mathematician and Musical Theorist of Ancient GreeceThe Library of Greek Philosophers. Jakarta: Teraju. 
  2. a b c d e f g h Zuliana, Eka (2005). Teorema Pythagoras. Jakarta: PT Balai Pustaka (Persero). 

Daftar pustaka[édit | édit sumber]

  1. Steven, Rendel (January 2011). Pythagoras: His Life, Teaching, and Influence. cornell University. ISBN 9780801464904. 
  2. Zuliana, Eka (2012). Teorema Pythagoras. Jakarta: PT Balai Pustaka (Persero). 
  3. Karamanides, Dimitra (2005). Pythagoras: Pioneering Mathematician and Musical Theorist of Ancient GreeceThe Library of Greek Philosophers. Jakarta: The Rosen Publishing Group, Inc. 
  4. Semiawan, Conny (2005). Pythagoras: Pioneering Mathematician and Musical Theorist of Ancient GreeceThe Library of Greek Philosophers. Jakarta: Teraju. 
Nulis.jpg