Réliabilitas (statistika)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Dina statistika, réliabilitas hartina runtuyan ukuran nu angger atawa alat keur ngukur. Réliabilitas henteu pakait langsung jeung validitas. Réliabilitas nyaéta ukuran nu bisa dipercaya keur ngukur sacara angger, tapi teu perlu kana naon anu diukur. Conto, sanajan loba tes anu bisa diandelkeun, tapi teu sakabéh tes nembongkeun hasil nu hadé keur ngagambarkeun hij pagawaéan.

Dina elmu percobaan, reliabilitas nyaéta ukuran tes nu masih kénéh angger sanggeus tes dipigawe sababaraha kali kana subyek nu sarua dina kaayan nu ampir sarua oge. Hij percobaan bisa diandelkeun lamun hasilna angger dina unggal ukuran, sarta teu bisa diandelkeun lamun hasilna béda.

Estimasi[édit | édit sumber]

Reliabilitas bisa diestimasi ku sababaraha cara nu bisa dikelompokkeun kana dua tipe nyaéta: administrasi-tunggal jeung administrasi-multiple. métodeu administrasi-multiple merlukeun dua peniley dina administrasina. Dina métodeu test-retest, reliabiliti dianggap minangka Pearson product-moment correlation coefficient antara dua ukuran administrasi nu sarua. Dina métodeu alternate forms, reliabiliti diitung maké Pearson product-moment correlation coefficient tina dua bentuk nu béda, ilaharna di-administrasi-keun babarengan. métodeu administrasi-tunggal kaasup split-half sarta internal consistency. métodeu split-half ngawengku ukuran dua halves minangka bentuk alternatipna. Ieu estimasi "halves reliability" saterusna dilajuning lakukeun ku cara maké Spearman-Brown prediction formula. Ukuran internal nu ilahar dipaké nyaéta Cronbach's alpha, nu ilaharna dianggap minangka mean keur sakabéh koefisien split-half.

Baca ogé[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


Nulis.jpg