RAM

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
RAM

RAM nyaéta singgetan ti Random Access Memory. Nyaéta memori manager anu tanggel walon luhur memori utami. Memori manajer mariksa validitas saban pemintaan ngeunaan rohang memori. Lamun kahoyong éta ditarima, manajer memori badé ngaalokasikeun sapalih ti memori anu digunakeun. Dina lingkungan seueur pamaké (multiuser), manajer memori badé midamel tabél ngeunaan saha anu ngagunakeun memori sarta haturan manten ti memori anu dipakena. Sabot anjog waktuna kanggo neda balik rohang memori, manajer memori badé ngaleupaskeun atawa ngadéalokasikeun memori.[1]

RAM nyaéta hiji tipe panyimpanan komputer anu di eusina tiasa diaksés dina wanci anu angger henteu memperdulikeun lokasi data kasebat dina memori. Kadudukan ti Ram nyaéta kanggo ngabantuan kinérja komputer anjeun supados tiasa nunda data sacara samentara. Maksimum nambahan ram gumantung ogé kalawan sistem operasi anu hoyong atawa kanggo urang anggo,contona urang ngagunakeun sistem operasi windows xxx versi 32 bit mangka maksimum upgrade ram ngan dugi 4 giga. loh naha kitu? margi lamun anjeun nambahan kapasitas langkung ti 4 giga anu terbaca sarta terpakai ku sistem operasi 32 bit ngan 4 giga wae, éta alesanna.[2]

Di dieu nyaéta tipe RAM, antara séjén ngawengku:

  • RAM (Cim RAM) mangrupa tipe RAM anu kedah périodik jadi refreshed ku CPU (Unit Processing Tengah) ku kituna data ngandung therein teu ngiles.
  • SDRAM mangrupa akronim pikeun "Sychronous Cim Random Access Memori" tipe RAM nu mangrupa tuluyan tina DRAM tapi geus nyingkronkeun ku sistem jam sarta ngabogaan speed leuwih luhur ti DRAM.
  • DDR RAM anu pondok pikeun "Double Laju Random Access Memori". DDR RAM ieu mindeng disebut minangka DDR wungkul. jenis ieu memori nyaéta téhnologi tuluyan / penyuluhan SDRAM. Aya ogé tuluyan tina DDR2 (Double Data Rate 2 RAM generasi) jeung DDR3 (Double Data Rate 3 generasi RAM), meureun malah di dieu bakal aya generasi anyar.
  • RDRAM nyaéta pondok pikeun "Rambus Cim Aksés Mémori" a tipe memori nu geus gancang sarta ogé leuwih mahal ti SDRAM. memori Ieu bisa dipaké dina sistem anu maké Pentium 4 (opat).
  • SRAM ieu kawanoh ogé salaku "statis Random Access Memori" tipe memori nu teu merlukeun refreshment ku CPU supados data dikandung dina éta tetep disimpen leres. RAM tina tipe ieu boga speed luhur dibandingkeun kalawan DRAM atanapi SDRAM.
  • EDORAM téh asalna tina singketan tina "ngalegaan Data Out Random Access Memori", nu mangrupa tipe memori anu digunakeun dina sistem anu geus dipaké Pentium. jenis ieu bisa nyimpen jeung meunangkeun eusi mémori dina waktos anu sareng, jadi laju dibaca sarta manéhna nulis janten rada gancang.[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Setiawan, Antonio Fran (2013). Mengulas Sistem Operasi. Yogyakarta: Skripta. p. 3. 
  2. http://www.tuntor.com/pengertian-fungsi-ram-dan-cara-menambah-ram-lengkap/
  3. http://www.pengertianku.net/2014/09/pengertian-ram-dan-fungsinya-pada-komputer.html