Ratu Seonui ti Joseon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


Ratu Séonui
Ratu Joséon
Putri Mahkota Joséon
Memerintah 1718 - 1720
Dipayunan ku Putri Mahkota Danui
Diteraskeun ku Putri Séo
Ratu Joséon
Memerintah 1720 -1724
Dipayunan ku Ratu Inwon
Diteraskeun ku Ratu Jéongséong
Ibu Suri karajaan Joséon
Memerintah 1724 - 1730
Dipayunan ku Ratu Inwon
Pasangan Raja Gyéongjong
Wangsa Wangsa Éo
Gumelar 1705
?
Maot 1730
Istana Changdeok

Ratu Séonui (1705 - 1730), nyaéta permaisuri Raja Gyéongjong ti Joséon, pangawasa ka-20 Dinasti Joséon.[1] Manéhna ti Wangsa Éo (선의왕후 어씨).[1][2] Nyonya Éo kawin jeung Putra Mahkota Yun (calon Raja Gyéongjong) saenggeus Putri Makota Danui pupus.[1]

Taun 1720, saenggeus Raja Sukjong pupus, Putra Mahkota Yun jadi raja, sedengkeun Nyonya Éo jadi ratu na.[1]

Taun 1724, Raja Gyéongjong pupus, sarta adi na, Raja Yéongjo jadi raja, sedengkeun Ratu Séonui jadi ibu suri nepi ka pupusna taun 1730.[2]

Ratu Seonui ti Joseon
Gelar: Ratu Joséon
Pangawasa saméméhna:
Ratu Inwon
Pangawasa saenggeusna:
Ratu Jéongséong


Nulis.jpg
  1. a b c d Sejarah tokoh-tokoh kerajaan Korea (en) diakses tanggal 7 April 2016
  2. a b Sejarah korea dari masa ke masa (en) diakses tanggal 7 April 2016