Renault F1

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Fernando Alonso salaku jawara balapan Singapura 2008.

Renault F1 mangrupa salah sahiji bagian ti pabrikan mobil Perancis, Renault anu turun di ajang balap mobil Formula Hiji. Debut tim ieu dimimiti di Grand Prix Inggris 1977. Teras saatos ti dinya, Renault leuwih milih janten pamasok mesin. éra kajayaan Renault sabagai pamasok mesin nyaéta di taun 1990-an, di mana Renault saat éta ngadominasi ajang F1 sareng tim Williams F1 jeung Benetton Formula.

Tim Renault sacara resmi uih deui ka ajang F1 di taun 2002. Taun 2003 lewat Fernando Alonso, tim ieu ngaraih kameunangan perdanana di GP Hungaria. Teras di taun 2005-06, lewat Fernando Alonso ogé Renault tiasa janten jawara dunya pembalap sareng jawara dunya konstruktor.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]