Fernando Alonso

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Fernando Alonso
Alonso 2016.jpg
Fernando Alonso.
Kewarganegaraan Spanyol Spanyol
Babar 29 Juli 1981 (1981-07-29) (yuswa 36)
Tempat babar Citakan:Country data Oviedo Oviedo, Asturias, Spanyol
Sejarah karier di Formula Hiji
Jumlah balapan 154 (153 start)
Jawara dunya 2 (2005, 2006)
Meunang 24
Podium 59
Total poin 743
Posisi pole 19
Lap tergancang 16
Balapan mimiti Grand Prix Australia 2001
Meunang mimiti Grand Prix Hongaria 2003
Menang terakhir Grand Prix Italia 2010
Balapan terakhir Citakan:Latest F1GP
Musim terakhir 2009
Klasemen musim terakhir P9 (26 poin)

Fernando Alonso Diaz (landian Fernando Alonso; babar 29 Juli 1981 di Oviedo, Spanyol) nyaéta saurang pembalap Formula 1 anu asalna ti Spanyol. Ti mimiti musim 2010, Alonso ngagabung sareng tim Italia, Scuderia Ferrari.[1][2]

Profil[édit | édit sumber]

Fernando Alonso mangrupa putra kadua tina dua baraya kandung.[3] Bapana janten saurang mekanik bengkel anu sasakali nyambi janten tukang panambangan. Ibuna janten saurang kasir di supermarket. Alonso gaduh hiji lanceuk istri. Keur yuswa Alonso dua taun, kolot Alonso masihan hadiah gokart kanggo lanceukna, anu saterasna ditolak karena ngarasa bahwa babalapan kirang cocok sareng dunia istri. Teras éta gokart téh dipasihkeun ka Alonso.

Alonso seneng tuangeun anu teu ngandung uyah. anjeunna ogé resep kana nonton film sareng nyetel lagu. Kiwari Alonso cicing di Swiss, sasakali anjeunna ogé uih ka Spanyol keur ngalongok bapa-ibuna.

Karir[édit | édit sumber]

Alonso tos ngamulai babalapan ti yuswa 3 taun. Di 1988 manéhna mulai masuk ka gokart professional. Anu bertahan sampai taun 1998. Di 1999 Alonso ngalih ka Nissan Championship, dan langsung janten jawara di musim perdanana. Taun 2000 Alonso ngalih ka F3000 Internasional (ayeuna namina janten GP2). Bergabung sareng tim Astromega, Alonso sempet naek podium jawara di sirkuit Spa.[4]

Taun 2001 Alonso ditarik lebet ka Formula 1 ku tim Minardi di yuswa 19 taun.[5] Waktos eta, namina éléh jauh dibandingkeun Kimi Raikkonen atanapi Juan Pablo Montoya. Sapanjang musimna ogé Alonso gagal metik poin hiji pun, tapi sanajan kitu, bakat alusna kacium ku bos Renault, Flavio Briatore. Briatore lantas ngajakan Alonso gabung ka Renault di 2002 sabagai test driver, sareng janji bakal narik anjeunna janten pembalap regular upami panampilanna di 2002 alus.[6]

Musim 2003 Alonso balik deui ka F1 sabagai pembalap, anjeunna ngagentoskeun Jenson Button anu ngalih ka BAR-Honda. Kejutan demi kejutan dipaparkeun ku Alonso sapanjang musim, di antarana pole position termuda di GP Malaysia, sareng kameunangan di GP Hungaria. Bahkan di Hungaria, Alonso ngéléhkeun Michael Schumacher anu kasebutkeuna Raja F1.

Musim 2004 Alonso gagal janten jawara di hiji balapan pun. Di musim 2005 anjeunna tiasa meunang di Malaysia, Bahrain, San Marino, Eropa, Perancis, Jerman, sareng China. Ahirna anjeunna nyetak sejarah deui dengan tampil sabagai jawara dunya pang ngorana. Jawara dunya teras dipertahankeun ku Alonso di musim 2006, saatos anjeunna ngéléhkeun Michael Schumacher anu ngumumkeun pension di ahir musim 2006.

Alonso finish kadua di Inggris 2007.

Musim 2007 Alonso ngalih ka tim McLaren, tetapi di tim ieu Alonso saakan janten anak tere, ku sabab bos McLaren, Ron Dennis leuwih mentingkeun Lewis Hamilton. Sababaraha kali Alonso néangan celah a béh anjeunna tiasa indit deui ti tim McLaren.[7] salah sahijina ngahalangan Hamilton di pit GP Hungaria[8][9], sareng ngababat Hamilton di GP Brazil nu berujung kana gagalna Hamilton janten jawara dunia. Akhirna di akhir musim kontrak Alonso sareng tim McLaren diputuskeun ku bosna, Ron Dennis.[10] Alonso ahirna uih deui ka tim lamina, Renault F1. Posisina di McLaren digentoskeun ku Heikki Kovalainen.[11]

Musim 2008, di tim lamina, Renault F1, Alonso ngan tiasa janten jawara balapan dua kali, nyaéta di Singapura sareng di Jepang.[12] Posisina bertahan sampai musim 2009 di mana Alonso gagal janten jawara balapan sakalipun. Tilu dinten usai GP Singapura 2009, tim Ferrari ngumumkeun yén Fernando Alonso bakal ngagabung sareng tim Italia tersebut, ngagentoskeun posisi Kimi Raikkonen anu awon salami dua musim berturut-turut.

Statistik[édit | édit sumber]

Fernando Alonso di GP Australia 2009.
Fernando Alonso keur meunang di GP Singapura 2008.

Data diri[édit | édit sumber]

Nami lengkap: Fernando Alonso Diaz
Tempat, tanggal lahir: Oviedo, Spanyol, 29 Juli 1981
Status: Menikah
Jangkung: 171 cm
Beurat: 68 kg
Debut F1: GP Australia 2001 (sareng Minardi)
Pole pertama: GP Malaysia 2003 (sareng Renault)
Meunang pertama: GP Hungaria 2003 (sareng Renault)
Jawara dunya: dua kali (2005 dan 2006)

Musim ka musim[édit | édit sumber]

Balapan junior[édit | édit sumber]

  • 1982-1987: Karting
  • 1988: Karting – Asturias Championship, Jawara
  • 1989: Karting – Asturias Championship, Jawara
  • 1989: Karting – Galicia Championship, Jawara
  • 1990: Karting – Asturias Championship, Jawara
  • 1991: Karting – Vasc Championship, Jawara
  • 1993-1994: Karting – Kejuaraan Nasional Junior Spanyol, Jawara
  • 1995: Karting – Kejuaraan Nasional Junior Spanyol, Jawara
  • 1996: Karting – Kejuaraan Dunia Junior, Jawara
  • 1996: Karting – Kejuaraan Nasional Junior Spanyol, Jawara
  • 1996: Karting – Troféo Estival Italia, Jawara
  • 1996: Karting – Marlboro Masters, Jawara
  • 1997: Karting – Kejuaraan Nasional Grup A Spanyol dan Grup A Italia, Jawara
  • 1998: Karting – Européan Championship, runner-up
  • 1999: Euro-Open Movistar Nissan Championship, Jawara
  • 2000: Formula 3000 – Téam Astromega, ka-4

Formula 1[édit | édit sumber]

Rekor[édit | édit sumber]

  • Juara dunia paling anom dua kali berturut-turut: 25 taun, 85 poé di taun 2006.
  • Pembalap anom nu berhasil ngaraih 500 poin di GP Prancis 2008.
  • Pembalap kadua satelah Michael Schumacher nu berhasil ngaraih poin leuwih ti 100pts dina tilu musim berturut-turut (2005, 2006, jeung 2007).
  • Pembalap kedua satelah Michael Schumacher (17 podium di 2002) nu ngaraih podium terbanyak dina samusim (15 kali di musim 2005).
  • Pembalap kedua satelah Michael Schumacher (19 kali antara musim 2001-2002) nu ngaraih total podium paling loba dina dua musim (15 kali antara musim 2005-2006).
  • Pembalap teranom nu mampu meraih start pangpayunna dina yuswa 21 taun jeung 237 poé di GP Malaysia 2003 (di pengker Ricardo Rodríguez dina yuswa 19 taun jeung 208 poe).
  • Peraih poin tertinggi katiga dina sa musim (134 poin di musim 2006) di pengker Michael Schumacher (musim 2004 dan 2002).
  • Pameunang pertama balapan F1 peuting di GP Singapura 2008.
  • Pameunang balapan F1 ka-800 di GP Singapura 2008.

Penghargaan[édit | édit sumber]

  • 2005: Pameunang Prince of Asturias Sports Award
  • 2005: Paraih Lorenzo Bandini Trophy Award
  • 2006: Pameunang Autosport International Driver of the Yéar

Referensi[édit | édit sumber]

  1. "Alonso bergabung dengan Ferrari selama tiga tahun". Lembaga Kantor Berita Nasional Indonesia, ANTARA. Citakan:ISO date/checkdate. http://antaranews.com/berita/1254327134/alonso-bergabung-ferrari-selama-tiga-tahun. Diakses pada 1 Oktober 2009 
  2. "Official --- Fernando Alonso Joins Ferrari for 2010". Motor Authority. Citakan:ISO date/checkdate. http://www.motorauthority.com/blog/1035972_official-fernando-alonso-joins-ferrari-for-2010. Diakses pada 1 Oktober 2009 
  3. Urruty, Martín (2005-11-26). "De plebeyo a rey. Cómo llegó Alonso a ser el campeón más joven de la historia" (dalam bahasa Spanish). ESPNdeportes. http://espndeportes.espn.go.com/news/story?id=367490. Diakses pada 2007-07-30 
  4. "Who's Who: Fernando Alonso". F1Fanatic.co.uk. 2006. Diakses tanggal 2006-01-07. 
  5. "Minardi snap up Alonso". BBC.co.uk. Citakan:ISO date/en. http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motorsport/1160082.stm. Diakses pada 13 Desember 2008 
  6. Cooper, Steve (September 2007). "The hunter becomes the haunted". Autosport 189 (10): p.39. 
  7. "Alonso's future at McLaren in doubt". autosport.com. Citakan:Citation/showdateError. http://www.autosport.com/news/report.php/id/61422. Diakses pada 2007-08-06 
  8. "Hungarian Grand Prix 2007 — Qualifying". news.bbc.co.uk. 2007-08-05. http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motorsport/formula_one/6929333.stm. Diakses pada 2007-08-06 
  9. "Dennis: Hamilton triggered incident". autosport.com. 2007-08-04. http://www.autosport.com/news/report.php/id/61368. Diakses pada 2007-08-06 
  10. "Alonso Press Release". Vodafone McLaren Mercedes. 2007-11-02. http://www.mclaren.co.uk/mediaroom/information/pressreleases/alonso_release.php. Diakses pada 2007-11-02 
  11. "Kovalainen to partner Hamilton at McLaren for 2008". Formula1.com. 2007-12-14. http://www.formula1.com/news/headlines/2007/12/7182.html. Diakses pada 2007-12-14 
  12. "2008 Japanese Grand Prix". BBC.co.uk. Citakan:ISO date/en. http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motorsport/formula_one/7664875.stm. Diakses pada 13 Desember 2008 

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Wikiquote logo
Wikiquote mibanda cutatan-cutatan nu patali jeung artikel ieu dina kaca
[[:su:q:{{{1}}}|{{{1}}}]]