Richard Petty

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Richard Petty

Richard Lee Petty, umumna katelah The King, (lahir 2 Juli 1937) nyaéta urut supir mobil balap profésional ti Amérika Serikat. Anjeunna balap dina NASCAR Grand National/Winston Cup Series (ayeuna katelah NASCAR Cup Series) ti 1958 nepi ka 1992 sarta meunang acara tujuh kali (rekorna disamai ku Dale Earnhardt jeung Jimmie Johnson).[1] Anjeunna ogé geus meunang 200 balapan profésional, meunang balapan Daytona 500 tujuh kali jeung meunang rekor 27 balapan (10 diantarana berturut-turut) dina usum 1967. Statistik anjeunna salah sahiji pembalap paling hebat sadaya waktos di NASCAR sarta ogé salah sahiji pembalap legendaris dina sajarah balap roda opat sacara umum. Anjeunna ngumpulkeun sababaraha catetan pole position (127) sareng langkung ti 700 posisi Top 10 dina 1184 balapan anu ditandingkeun, kalebet 513 balapan berturut-turut ti 1971 dugi ka 1989. Petty mangrupikeun hiji-hijina pembalap anu meunang dina balapan kahijina. 500th, nepi ka Matt Kenseth nyamai catetan na di 2013. Anjeunna diangkat kana angkatan inaugural of NASCAR Hall of Fame di 2010.[2] Saatos pensiunan tina padamelan na salaku pembalap balap, Petty tetep aktip dina dunya di mana anjeunna digedékeun salaku pundit sareng spiker pikeun média massa anu aya hubunganana sareng otomotif, anu gaduh tim NASCAR (Richard Petty Motorsports) dina Cup Series sareng juragan. Petty's Garage (réstorasi mobil sareng bengkel modifikasi) di Level Cross., North Carolina.

Petty mangrupikeun pembalap generasi kadua. Bapana, Lee Petty, meunang balapan Daytona 500 munggaran di 1959 sareng ogé juara NASCAR tilu kali. Putrana Kyle ogé pembalap NASCAR. Cucuna, Adam (putra Kyle), maot dina kacilakaan nalika sesi latihan di New Hampshire Motor Speedway dina 12 Méi 2000, lima minggu saatosna Lee. Adina Adam, Austin, damel salaku staf operasi dinten-dinten di Victory Junction Gang Camp, Hole in the Wall Gang Camp anu diadegkeun ku Petty Family saatos pupusna Adam. Petty nikah Lynda Owens di 1958. Anjeunna maot dina 25 Maret 2014 di imahna di Level Cross, Carolina Utara dina yuswa 72, sanggeus perang lila jeung kanker.[3][4] Panganten éta ngagaduhan opat murangkalih — Kyle Petty, Sharon Petty-Farlow, Lisa Petty-Luck, sareng Rebecca Petty-Moffit.[6] Kulawarga éta milih cicing di kampung halaman Petty di Level Cross, North Carolina sareng ngajalankeun tim balap Richard Petty Motorsports. The Richard Petty Museum saméméhna dioperasikeun di Randleman, Carolina Utara tapi dipindahkeun deui ka lokasi aslina dina Maret 2014. Petty ogé muncul salaku karakter dina séri franchise média Cars.

Referensi[édit | édit sumber]

  1. Hinton, Ed (2001). Daytona: From the Birth of Speed to the Death of the Man in Black. New York: Warner Books. p. 118. ISBN 0-446-52677-0. 
  2. "Meet the Inductees". NASCAR Hall of Fame. Diakses tanggal May 26, 2014. 
  3. "First Lady of NASCAR" Lynda Petty Dies Archived April 7, 2014, di Wayback Machine, allvoices.com; accessed March 31, 2014.
  4. Bruce, Kenny (March 25, 2014). "LYNDA PETTY, WIFE OF RICHARD PETTY, DIES AT AGE 72". NASCAR. Diarsipkan dari versi asli tanggal 2014-03-26. Diakses tanggal March 25, 2014. 

Kaca kaluar[édit | édit sumber]