Risbang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Ranjang di sebuah hotel di Jepang

Risbang sok disebut ogé ranjang nyaéta tempat saré.[1] Risbang loba rupa jeung ukuran anu béda-béda. Ilaharna risbang ngawengku dua bagian nyaéta luhur jeung handap.[1] Bagian luhur biasana nyaéta bagian anu hipu tur ngeunaheun pikeun tempat saré.[1] Bagian ieu biasana disebut kasur.[1] Sedengkeun bagian handap risbang ilahrna leuwih heuras anu sok disebut kerangka penunjang.[1] Jaman baheula mah osok paké kai aya anu diukir aya anu henteu.[1] Lian ti éta aya anu tina beusi jeung bahan logam.[1] Kamekaran jaman ngigelan kana bentuk risbang, ayeuna mah aya risbang anu maké kotak pegas (box spring) di handapeun risbang.[1] Tujuanan pikeun méré kuat jeung matak ngeunaheun dipakéna.[1]

Rupa-rupa risbang[édit | édit sumber]

  1. Risbang cai, nyaéta risbang anu aya karangkaan dilengkepan ku kasur anu ngawwengku kantung vinyl eusina cai.[2]
  2. Risbang Murphy, nyaéta jinis tempat saré anu bisa ditilepan lantaran aya éngsélan.[2]
  3. Four-poster bed, ranjang 4 tiang
  4. Bunk beds, ranjang bertingkat
  5. Futon, tempat tidur orang Jepang
  6. Single bed, ranjang tunggal
  7. Divan, ranjang tak berkaki
  8. Double bed, ranjang dobel
  9. Hammock, tempat tidur gantung
  10. Sofa bed, ranjang sofa
  11. Four-poster bed, ranjang 4 tiang
  12. Bunk beds, ranjang bertingkat
  13. Futon, tempat tidur orang Jepang
  14. Single bed, ranjang tunggal
  15. Divan, ranjang tak berkaki
  16. Double bed, ranjang dobel
  17. Hammock, tempat tidur gantung
  18. Risbang sofa

catetan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i Ranjang yang Nyaman dan Sehat(Dicutat tanggal 4 Desember 2011)
  2. a b Jenis-jenis Tempat Tidur (Dicutat tanggal 4 Desember 2011)