Rumah Sakit Dustira

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Rumah Sakit Dustira nyaéta rumah sakit anu aya di kota Cimahi pasna di Jalan Jalan Dr Dustira No 1 Cimahi. RS Dustira dibangun taun 1887 anu ngaran mimitina nyaéta Milifaire Hospital dijadikeun rumah sakit militer (Militare Hospital) dina masa penjajahan Hindia-Belanda [1]. Dina jaman pendudukan Jepang 1942-1945, rumah sakit ieu dipergunakeun jadi tempat perawatan tawanan téntara Belanda tur parawatan téntara Jepang [1].Terus dina taun 1945-1947 dikuasai deui ku NICA[1]. dina pas parayaan poé milangkala territorium III/Siliwangi anu ka-10, dina taun 1956 digenti ngaran jadi Rumah Sakit Dustira dicandak ti ngaran Mayor Dokter Dustira Prawiraamidjaya, saurang Dokter kalahiran Tasikmalaya 25 Juli 1919[1]. Kolonel Kawilarang netepkeun ngaran rumah sakit ieu ku ngaran Rumah Sakit Dustira. Hal éta dilakukeun salaku wujud panghargaan ka jasa-jasa Mayor dr. Dustira Prawiraamidjaya anu tos nunjukkeun itikad sarta patriotismena dina mantuan para pajuang di medan peperangan tur méré pertolongan pikeun para korban peperangan, utamana pikeun wilayah atawa front Padalarang [1]. Kiwari rumah sakit ieu jadi kebanggaan prajurit di wilayah Kodam III/Siliwangi tur jadi rumah sakit rujukan paling luhur ku sabab bisa ngupayakeun pelayanan kesehatan kuratif sarta rehabilitatif anu terpadu kalayan palaksanaan kagiatan kesehatan promotif dan preventif.nepaka kiwari , fungsi ti Rumah Sakit Dustira nyaéta jadi rumah sakit.

fasilitas di Rumah Sakit Dustira[édit | édit sumber]

fasilitas di rumah sakit ieu lumayan cuku lengkap mulai ti ruang unit gawat darurat (UGD)anu muka 24 jam,rawat jalan,rawat inap,ruang intensif care unit (ICU),instalasi pendidikan sarta kedokteran kehakiman dan forensik.[2].

Referensi[édit | édit sumber]

Nulis.jpg