Sambel oncom

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sambel oncom nyaéta salah sahiji sambel khas urang sunda nu dijieun tina oncom. Oncom anu biasana sok di sambel nyaéta oncom hideung (anu maké bungkil suuk). sangkan ngenah jeung gampang direndos biasana oncomna dibeuleum atawa diseupan heula, bumbuna sederhana pisan nyaéta céngék, beuleum bawang beureum, uyah, gula beureum, cikur (lamun resep), jeung tomat. Ngajieun sambel oncom teu hese, oncom anu beunang dibeuleum atawa diseupan direndos jeung bumbu, dicaian saeutik, terus digoréng sakeudeung (teu digoreng ogé teu nanaon, kumaha karesep). Di Bandung, biasana sambel oncom didahar jeung kurupuk beureun atawa kurupuk mi koneng. Bisa ogé dipaké jang sambara tambahan jang bubur atawa kupat tahu atawa jang cocolan tahu atawa tempe goreng.