Sasak Suramadu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Sasak Suramadu nyaéta sasak nu ngahubungkeun Surabaya di Jawa jeung Pulo Madura. Sasak ieu diresmikeun pangwangunannana ku Présidén Mégawati Soekarnoputri dina 20 Agustus 2003.

Panjang sasak ieu 5,4 km tur lamun geus rengse bakal jadi sasak pangpanjangna di Indonésia. Sasak Suramadu ngawengku 3 bagéan nyaéta causeway, approach bridge jeung main span. Perkiraan waragad pangwangunan sasak ieu nyaéta Rp. 3.270 miliar. Sasak ieu direncanakeun rengse ahir 2008.

Pangwangunan sasak ieu dilakukeun ti tilu sisi, nyaéta sisi Madura, sisi Surabaya jeung pangwangunan bentang tengah nu diwangun ti main bridge jeung apporach bridge.

Tumbu luar[édit | édit sumber]