Sebaran Log-normal

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina kamungkinan jeung statistik, sebaran log-normal nyaeta probability distribution nu raket hubunganna jeung sebaran normal: lamun X ngarupakeun variabel acak dina sebaran normal, maka exp(X) ngabogaan sebaran log-normal. Dina basa sejen: variabel natural logarithm sebaran log-normal ngabogaan sebaran normal.

"Log-normal" oge disebut "log normal" atawa "lognormal".

Variable bisa dimodelkeun salaku log-normal lamun mangrupakeun product hasil kali tina sababaraha faktor bebas. Conto tipena nyaeta angka ti return rate bursa efek dina waktu nu lila: bisa dianggap salalu produk harian return rate.

Sebaran log-normal mibanda probability density function

keur x > 0, numana μ and σ nyaeta mean jeung simpangan baku tina variabel logaritma. Nilai ekspektasi nyaeta

jeung varian nyaeta

.


Hubungan geometrik mean jeung geometrik simpangan baku[édit | édit sumber]

Sebaran log-normal, geometric mean, jeung geometri simpangan baku ngarupakeun hal nu pakait. Dina kasus , geometric mean sarua jeung sarta geometric simpangan baku sarua jeung .

Lamun sampel data nu ditangtukeun asalna ti populasi sebaran log-normal, geometric mean jeung geometric simpangan baku bisa dipake keur nga-estimasi confidence interval ku jalan arithmetic mean jeung simpangan baku nu digunakeun keur nga-estimasi confidence interval dina sebaran normal.

Confidence interval bounds log space geometric
3σ lower bound
2σ lower bound
1σ lower bound
1σ upper bound
2σ upper bound
3σ upper bound

Numana geometric mean jeung geometri simpangan baku

Tempo oge[édit | édit sumber]