Sebaran frekuensi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina statistik, sebaran frékuénsi nyaéta daptar nilai variabel nu dicokot tina sampel. Daptar ieu ilaharna disusun dumasar kana kuantitas, nembongkeun jumlah waktu unggal nilai nu ngadeukeutan. Conto, lamun 100 urang dibagi kana lima bagéan sikep nilai sarta milih dina skala 1 nu nunjukkeun satuju kacida sarta 5 teu satuju kacida, sebaran frékuénsi bisa jadi saperti dihandap ieu:

Rangking Tingkat kasatujuan Jumlah
1 Satuju kacida 25
2 Satuju 35
3 Teu yakin 20
4 Teu satuju 15
5 Teu satuju kacida 5

Tes hipotesa statistik nu kapanggih dina taksiran nilai nu béda sarta sarua antara distribusi frékuénsi. Taksiran ieu kaasup ukuran kacenderungan ka tengah atawa rata-rata, saperti mean jeung median, sarta ukuran variabiliti atawa dispersi statistik, saperti simpangan baku atawa varian.

Sebaran frékuénsi disebut mencong lamun nilai méan jeung median boga nilai nu béda. Kurtosis tina sebaran frékuénsi nyaéta ngumpulna skor dina méan, atawa nembongkeun posisi puncak sebaran sacara grafis—contona dina histogram. Lamun sebaran puncak sebaran leuwih ti sebaran normal disebut leptokurtic; lamun kurang disebutna platykurtic.