Lompat ke isi

Selar konéng

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas

Lauk selar konéng mangrupikeun komoditas lauk anu ngagaduhan nilai ékonomis penting di laut Sélat Sunda. Lauk selar konéng salianti dimanfaatkeun ku nelayan di Kabupaten Pangandaran jang dijadikeun lauk pindang, lauk asin, lauk beuleum, ogé didagangkeun dina ka aya'an seger tawa beku. Seueurna paminat lauk selar konéng hnteu saimbang sareng produksina di alam.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Anjani, Fitra Dwi; Adi, Wahyu; Utami, Eva (2018-11-15). "ASPEK REPRODUKSI IKAN SELAR KUNING (Selaroides leptolepis) YANG DIDARATKAN DI PELABUHAN PERIKANAN NUSANTARA SUNGAILIAT" (dalam bahasa id). Akuatik: Jurnal Sumberdaya Perairan 12 (2): 26–34. ISSN 2656-5498. https://journal.ubb.ac.id/akuatik/article/view/698.