Sidekah

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sidekah téh asal kecapna tina (Basa Arab:صدقة; transliterasi: sadakah) nu hartina barangbéré naon waé teu kawatesanan ku jumlah jeung waktu ka batur kalawan dibarengan rasa ridho jeung ihlas, tujuanana keur ngamulyakeun jeung kamaslahatan papada umat Islam.[1]

Wanda[édit | édit sumber]

  1. Tasbih, Tahlil, jeung Tahmid
  2. Amar ma'ruf nahi munkar
  3. Ngalambang sari salaki jeung pamajikan
  4. Digawé jeung méré napkah ka kulawarga
  5. Mantuan urusan batur
  6. Mantuan néangan bongbolongan hiji pasualan atawa jalma nu pabéntar paham
  7. Ngalayad ka nu kaserang kasakit
  8. Soméah jeung méré pasemon nu pikaresepeun batur
  9. Paheula-heula dina amal kahadéan atawa jalan bebeneran [2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Danadibrata (2013). Kamus Umum Bahasa Sunda. Bandung: Kiblat Buku Utama. p. 636. 
  2. "Macam Sedekah Menurut Nabi Muhammad SAW" (dalam bahasa en-US). Rukun Islam. 2016-10-22. http://rukun-islam.com/macam-sedekah/. Diakses pada 2017-12-14