Simar

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Simar nyaéta kaulinan budak Sunda anu ngagunakan siki asem minangka alatna.[1] Ieu kaulinan lolobana dipaénkeun ku budak awéwé.[1] Dina ieu kaulinan mah diperlukeun konséntrasi nalika maénkeunna, ogé katalitian jeung kaparigelan.[1] Alat nu perlu disiapkeun nyaéta siki asem, ari lobana mah kumaha kahayang nu maén, mingkin loba mingkin ramé.[1] Pikeun maénkeunna bisa sosoranganan atawa papasangan.[1] Tangtukeun papayan pamaén ku cara hompimpah sangkan kapilih nu mimiti maén, tuluy nyumebarkeun siki kalawan acak.[1] Dina ieu kaulinan ditungtut supaya bisa ngéléhkeun siki asem ku cara ngabarungkeun 2 siki asem, tanpa antel ka siki asem séjén.[1] Sangkan salah sahijina bakal jadi milik nu maénkeun mun ngahasil.[1] Gorombolan atawa pamaén nu meunangkeun siki asem panglobana, mangka jadi jawarana.[1]


Nulis.jpg



Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i Situs wéb resmi Kabupatén Garut. Permainan simar. Diaksés 30 Séptember 2017.