Sindekdekeu

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

(Ing.synecdoche < Lat.< Yun. < syn-bareng+ekdechesthai nyokot,narima)

Sindékdekeu nyaéta salah sahiji wanda métapor,nyebut hiji atawa sabagian padahal anu dimaksud mah sagemblengna atawa kabéh (para pro toto); atawa sabalikna,nyebut sagemblengna padahal anu dimaksud mah hiji atawa sabagian ( totem pro parse ).[1] Contona :

Pagawéan loba teuing leungeun mah moal bener (maksudna réa teuing jelema anu milu ngagarap).[1]

Pertandingan téh rék diayakeun di Bandung (di stadion nu aya di Bandug).[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Iskandarwassid (2015). Kamus Istilah Sastra Sunda. Bandung: Geger Sunten. ISBN 978-602-7785-78-6.