Singa Emas

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Singa Emas
Lion of Venice.svg
Dipisembahkeun kuFéstival Pilem Venice
Paméréan kahiji1949
Ramatlokahttp://www.labiennale.org/ Sunting ini di Wikidata

Singa Emas nyaéta pangajénan utama di Féstival Pilem Venice.

Dibanding pangajénan sabangsaning Academy Awards, anu dipilih ku anggota Academy, Singa Emas mah pangajénanna dipilih unggal taun ku juri internasional. Juri internasional ieu kaadeg ti sawatara sutradara kawentar, aktor, panulis, produser jeung sajabana.

2018 Pinunjulna nyaéta Roma, pilem anu disutradaraan ku Alfonso Cuarón. 2019 Pinunjulna nyaéta Joker, pilem anu disutradaraan ku Todd Phillips.