Lompat ke isi

Sinom

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas

Sinom mangrupa tembang pupuh nu ngagambarkeun kakaguman ogé kagumbiraan.[1]


Conto 1[édit | édit sumber]

Warna-warna lauk empang
Aya nu sami jeung pingping
Pagulung patumpang-tumpang
Ratna Rengganis ninggali
Warnaning lauk cai
Lalawak pating suruwuk[2]
Sepat pating karocepat
Julung-julung ngajalingjing
Sisi balong balingbing, sisi balungbang

Conto 2[édit | édit sumber]

Harta pada nareangan
Harti pada ngararungsi
Sabab duanana guna
Harti bisa mere bukti
Harta pon kitu deui
Bisa ngabul nu dimaksud
Nedunan sakahayang
Tapi harta gampang leungit
Munguharti mangpaat dunya akherat

Sumber rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. Ruhaliah, Ruhaliah; Denuttigeplanten (2018). Wawacan : Sebuah genre sastra sunda. Library Newyork Botanical Garden: Dunia Pustaka Jaya. p. 58. ISBN 9789794194966. 
  2. Jonathan, Rigg (1862). A Dictionary of the Sunda Language of Java. Universitas Harvard: Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen.