Sistem informasi akuntansi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


conto flowchart Sistem Informasi Akuntansi

Sistem informasi akuntansi nyaéta kumpulan atawa integritas dinu subsistem atawa komponen-komponén nu mangrupa fisik atawa non fisik sarta miboga hubungan hiji jeung nu lainna nu boga maksud ngolah data transaksi anu boga hubungan jeung masalah keuangan sangkan jadi informasi keuangan.[1] Sistem informasi akuntansi dasarna nyaéta paduan dinu sagala sistem anu ngolah hiji transaksi.[1] Krismiaji nétélakeun yén sistem informasi kuntansi mangrupa hiji sistem anu meroses data jeung transaksi guna ngahasilkeun informasi anu miboga mangpaat pikeun ngarencanakeun, ngendalikeun jeung ngoprasikeun hiji bisnis.[2] Unsur-unsur akuntansi nyaéta:

  1. Sumber Daya Manusa anu miboga kualitas.[2]
  2. Pakakas atawa dokumén anu dipaké.[2]
  3. Sistem jeung prosedur anu dipaké.[2]

Tinggali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Susanto Azhar. Sistem Informasi Akuntansi. 2013:22
  2. a b c d Krismiaji Sistem Informasi Akuntansi. Yogyakarta: STIM YKPN
Nulis.jpg