Suku Sasak

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Salah Saurang Wanoja Suku Sasak

Suku Sasak nyaéta salah sahiji suku nu aya di Lombok, Nusa Tenggara Barat.[1] Asal-usul suku Sasak disusun ti nu kecap sasak éta sorangan.[1] Sacara étimologis, numutkeun Goris S, kecap sasak asalna tina kecap sah nu hartina "indit" jeung shaka nu hartina "karuhun".[1] Lantaran kitu, sasak ngandung harti "indit ka lembur karuhun".[1] Tina étimologi éta bisa dihartikeun yén karuhun suku Sasak nyaéta turunan urang Jawa nu dibuktikeun ku aksara Sasak nu aya di masarakat Lombok nu disebut "Jejawan" nu hartina aksara Jawa.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Sejarah dan Tradisi Suku Sasak (Diakses tanggal 3 Mei 2015) (id)