Suku Sasak

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Salah Saurang Wanoja Suku Sasak

Suku Sasak nyaéta salah sahiji suku nu aya di Lombok, Nusa Tenggara Barat.[1] Asal-usul suku Sasak disusun ti nu kecap sasak éta sorangan.[1] Sacara étimologis, numutkeun Goris S, kecap sasak asalna tina kecap sah nu hartina "indit" jeung shaka nu hartina "karuhun".[1] Lantaran kitu, sasak ngandung harti "indit ka lembur karuhun".[1] Tina étimologi éta bisa dihartikeun yén karuhun suku Sasak nyaéta turunan urang Jawa nu dibuktikeun ku aksara Sasak nu aya di masarakat Lombok nu disebut "Jejawan" nu hartina aksara Jawa.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Sejarah dan Tradisi Suku Sasak (Diakses tanggal 3 Mei 2015) (id)