Lompat ke isi

Sumber daya manusa

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas

Sumberdaya manusa dina hakekatna mangrupa salah sahiji aset anu miboga peran penting dina hiji pausahaan. Di jaman ayeuna anu pesat berkembang, khususna di jaman digital siga kieu, pausahaan kudu pinter jeung selektif dina milih sumber daya manusa. Sumberdaya manusa ogé mangrupa salah sahiji faktor anu penting dina hiji pausahaan, ku kituna sumber daya kudu dikokolakeun kalawan bener dina raraga ngaronjatkeun tingkat éféktivitas jeung efisiensi organisasi.[1]

Sumberdaya manusa nyaéta panggerak jeung perencana dina hiji pausahaan, ku kituna sumber daya di jero pausahaan kudu dilatih jeung mekarkeun kamampuhna.[2]

Fungsi sumber daya manusa[édit | édit sumber]

  • anu kahiji nya éta salaku pagawé, individu anu kaasup kana katégori tanaga gawé nyaéta individu anu umurna 15-64 taun, tapi umur produktif pagawe biasana antara umur 20 nepi ka 40 taun.
  • Anu kadua salaku ahli. Ayana SDM dibantuan ku kamajuan téhnologis ayeuna bakal boga peran penting dina ngajaga kaunggulan tur ngahasilkeun produk kualitas luhur.
  • Satuluyna, fungsi sumberdaya nu katilu nyaéta salaku pamingpin. Pamimpin kedah gaduh kamampuan pikeun mingpin sareng ngabimbing individu atanapi tim anu aya dina kakawasaanana.
  • anu kaopat nya eta pangusaha, sumber daya manusa salaku pangusaha kudu bisa digawé sacara mandiri pikeun mekarkeun usaha atawa usahana. Pangusaha kedah gaduh kamampuan pikeun ngaidentipikasi produk, nangtukeun metode produksi, ngatur manajemén operasi pikeun ngayakeun produk anyar, pasarkeunana, sareng ngatur modal operasina.

Tanggung jawab sumber daya manusa.[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. . p. 1. http://repositori.ukdc.ac.id/151/2/bab%20I%20%2B%20bab%20II%20bayu.pdf. Diakses pada 12 November 2022. 
  2. Poppy. "Apa Itu Fungsi Manajemen SDM Sumber Daya Manusia Adalah?". Talenta (dalam id-ID). Diakses tanggal 2022-11-12.