Sumur Sindu

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Sumur Sindu nyaéta hiji sumur keramat titilar sajarah, nu aya di Désa Sumber Wétan Kacamatan Jatitujuh, Majaléngka.[1] Léga sumur ieu sakitar +150 m2.[1] Masarakat sakitar nganggap yén cai di sumur ieu suci.[1] Aksés pikeun ka lokasi ieu rada hésé, ku lantaran jalanna masih goréng jeung deui euweuh kandaraan umum na.[1] Masih saeutik nu apal ka sumur ieu, jadi masih saeutik nu datangna ogé.[1] Biasana dina poé jum'at kliwon aya sakitar 10-50 jalma, sedengkeun di poé-poé gédé saperti poé mulud bisa nepi ka 100 jalma.[1] Ti pihak pengelola biasana mintonkeun wayang kulit pikeun hiburanna.[1] Tikét sangkan bisa asup ka lokasi ieu henteu ditangtukeun, saiklasna salaku infak.[1]


Nulis.jpg



Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h Sumur Sindu (Diakses tanggal 22 November 2011)