Superlautan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Supersagara)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Panthalassa, salah sahiji Superlautan anu ngurilingan Pangéa.

Superlautan (basa Inggris: Superocean) atawa Supersagara nunjukkeun perairan anu ngurilingan Superbuana. Konsép kadang digunakeun pikeun ngartikeun samudra anu langkung ageung tibatan Samudra Pasifik ayeuna. Panthalassa mangrupikeun superlautan anu ngurilingan Pangéa. Nalika cai permukaan teu terobih tina wétan ka kulon di superlautan, biasana ngasanasan tina cahya panonpoé, sareng ujung laut ngaléran langkung panas tibatan wétan. Parobihan suhu musiman anu sigana mah langkung gancang daratan tiasa nyababkeun moonsun anu kuat. Mekanik superlautan sanaos teu kahartos.[1]

Réferénsi[édit | édit sumber]

  1. "What Is A Supercontinent And A Superocean?". WorldAtlas. Diakses tanggal 2019-11-27.