Suryana Fattah

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Suryana Fatah (Lélés, Garut, 1920 - Bandung, 6 Séptémber 2003)), salah saurang ahli ngabodor pituin Sunda.[rujukan?] Anjeunna leuwih kaceluk salaku Babah Holiang, wasta panggung anjeunna salila jadi anggota grup lawak D'Kabayan antara taun 1970-an nepi ka taun 1980-an.[rujukan?]

saméméh ngahiji jeung D'Kabayan, Suryana ilubiung jeung grup lawak 4S bareng Sup Yusuf.[rujukan?] Salila aktif di D'Kabayan (jeung Kang Ibing, Aom Kusman, Ujang, ogé Sofyan Hargono), Suryana lekoh pisan mintonkeun ucap laku urang Cina tur milu ngawentarkeun kecap "haiya", "owe" jeung sajabana.[rujukan?] Sanajan loba jelema (kalebet seke seler Tionghoa) nu nyangka urang Tionghoa asli, Suryana téh pituin Sunda ti Garut.[rujukan?] Sabada pangsiun ti D'Kabayan taun 1994, Suryana neraskeun aktifitasna janten mubaleg nu masihan ceramah ti masjid ka masjid di sabuderan kota Bandung. [rujukan?]

Suryana Fattah ngantunkeun dinten Sabtu tanggal 6 September 2003 di di Rumah Sakit Muhammadiyah, Bandung.[rujukan?] Suryana pupus saatos keuna stroke nu ngabalukarkeun panyawat darah tinggi.[rujukan?] Anjeunna dikurebkeun di Pamakaman Umum Cikutra Bandung diluuhan ku ratusan anggota masarakat jeung gegedug lawak di Bandung, antawisna Sup Yusuf sareng Kang Ibing[1]

Numutkeun Asep Sumantara (salahsaiwos putrana), Suryana hoyong pisan salahshiji anak-incuna neruskeun tradisi bobodoran di kulawargana.[rujukan?] Sanajan kitu, ti sapuluh anak sareng 25 incuna, ngan Nana Suryana Fatah nu sering manggung jadi artis lawak [1]. Sarua jeung bapana, Nana SF mindeng kabagéan peran Babah Tionghoa, di antarana jadi bentang tamu Bagito Show, atawa salaku Ci Poa di sinetron Kawin Gantung 2.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]