Téologi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Téologi (basa Yunani θεος, theos, "], Gusti", jeung λογια, logia, "kecap-kecap," "kocapeun," atawa "wacana") atawa kadang disebut élmu ageman nyaéta wacana anu dumasar kana nalar ngeunaan agama, spiritualitas jeung Gusti. Cindekna, téologi nyaéta élmu anu mikaajar saniskara hal anu patali jeung kayakinan ngageman. Téologi ngawengku sakur hal anu patumbu jeung Gusti. Istilah téologisasi ngarujuk kana kacenderungan pikeun ngagunakeun juru sawang téologis dina ngobrolkeun jeung nyawalakeun sagala pasualan ngeunaan manusa[1].

Rujukan[édit | édit sumber]


Pranala luar[édit | édit sumber]

Wikibooks
Wikibooks Wikiversity bisa leuwih écés ngeunaan subjék ieu:


P religion world.svg