Téori asam–basa Brønsted–Lowry

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Téori Brønsted–Lowry nyaéta téori réaksi asam-basa nu diusulkeun sorangan-sorangan ku Johannes Nicolaus Brønsted jeung Thomas Martin Lowry taun 1923.[1][2] Dasar konsép ieu téori téh nyaéta waktos réaksi asam jeung basa keur lumangsung, asam ngawangun basa konjugatna, sarta basa ngawangun asam konjugatna ku cara tukeran proton (kation hidrogén, atawa H+). Téori ieu mangrupa wangun umum ti tèori Arrhenius.

Referensi[édit | édit sumber]

  1. Brönsted, J. N. (1923). "Einige Bemerkungen über den Begriff der Säuren und Basen". Recueil des Travaux Chimiques des Pays-Bas 42 (8): 718–728. doi:10.1002/recl.19230420815. 
  2. Lowry, T. M. (1923). "The uniqueness of hydrogen". Journal of the Society of Chemical Industry 42 (3): 43–47. doi:10.1002/jctb.5000420302. https://archive.org/stream/ost-chemistry-chemistryindustr01soci/chemistryindustr01soci#page/n65/mode/2up. 
Nulis.jpg