Téori probabilitas

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Téori probabilitas mangrupa élmu matematik ngeunaan probabilitas atawa kamungkinan.

Matematikawan mikirkeun yén probabiliti salaku angka dina interval tina 0 ka 1 keur nangtukeun "kajadian" nu mana bener-bener kajadian atawa henteu kajadian dina bentuk acak. Probabilitas nangtukeun kajdian dumasa kana aksioma probabilitas.


Nulis.jpg