Téras Cikapundung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Téras Cikapundung nyaéta salah sahiji taman anyar nu karak diresmikeun di Kota Bandung.[1] Téras Cikapundung pernahna di daérah Babakan Siliwangi di Jalan Siliwangi Bandung.[2] Ieu taman ideuna ti Bapak Ridwan Kamil nu maké konsep Urban jeung Ekologi di sakurilingin aliran Cikapundung.[2]

Jembatan Beureum nu aya di téras Cikapundung

Tujuan diadegkeunna nyaéta nyadiakeun ruang umum terbuka pikeun warga Bandung jeung sabudeureunnana, pikeun tempat sosialisasi, kngumpul di tempat nu linduh sabudeureun kota kalawan ngeunah ditempona.[2] Taman Téras Cikapundung diresmikeun ku Walikota Bandung, Kang Emil ping 30 Januari 2016.[3] Ti saprak dirévitalisasi, ieu taman jadi kawéntar jeung tuluy dijadikeun salah sahiji tempat pelesiran di Bandung.[3]

Jam operasional[édit | édit sumber]

  • Senén-Kemis Jam 10.00-20.00 WIB.[1]
  • Jumaah – Tutup.[1]
  • Saptu- Minggu Jam 06.00 – 20.00 WIB.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d "Mau Berwisata ke Teras Cikapundung? Ini Syaratnya - InfoBandung" (dalam bahasa en-US). InfoBandung. 2016-02-09. http://infobandung.co.id/mau-berwisata-ke-teras-cikapundung-ini-syaratnya/. Diakses pada 2017-11-28 
  2. a b c "Teras Cikapundung - Nongkrong Ala Bandung - Tempat Wisata Di Bandung" (dalam bahasa id-ID). Tempat Wisata Di Bandung. 2016-09-22. https://tempatwisatadibandung.info/teras-cikapundung-riverspot-bandung/. Diakses pada 2017-11-28 
  3. a b admin. "Taman Teras Cikapundung, Wisata Edukasi Murah dan Menyenangkan" (dalam bahasa id-ID). Wisata Bandung. http://www.tempatwisatabandung.com/2016/12/taman-teras-cikapundung.html. Diakses pada 2017-11-28