Ridwan Kamil

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Mochamad Ridwan Kamil
Gubernur Jawa Kulon ka-15
Incumbent
Awal jabatan
5 Séptémber 2018
Présidén Joko Widodo
Wakil Gubernur Uu Ruzhanul Ulum
Saméméhna Ahmad Héryawan
Mochamad Iriawan (Pj.)
Walikota Bandung ka-26
Masa jabatan
16 Séptémber 2013 – 4 Séptémber 2018
Présidén Susilo Bambang Yudhoyono
Joko Widodo
Gubernur Ahmad Héryawan
Wakil Odéd Muhammad Danial
Saméméhna Dada Rosada
Sanggeusna Odéd Muhammad Danial
Katerangan lian
Gumelar 4 Oktober 1971 (1971-10-04) (yuswa 47)
Flag of Indonesia.svg Bandung, Jawa Kulon
Kabangsaan Indonésia
Partéy pulitik non-partisan[1]
Pameget/istri Atalia Praratya Kamil
Rélasi Atjé Misbach Muhjiddin (bapa)

Tjutju Sukaesih (ibu)
Ifa Hanifah Misbach (adi)

Murangkalih Emmiril Khan Mumtadz, Camillia Laetitia Azzahra
Alma mater Institut Téknologi Bandung
University of California, Berkeley
Pagawéan Arsiték
Entrepreneur
Dosén
Aktivis
Pulitisi
Ageman Islam
Ramatloka www.ridwankamil.net

Mochamad Ridwan Kamil, S.T, M.U.D (leuwih dipikawanoh ku jujuluk Kang Émil; gumelar di Bandung, Jawa Barat, 4 Oktober 1971; umur 47 taun) nyaéta Gubernur Jawa Kulon période 2018-2023.[2] Saméméhna Émil téh saurang arsiték, dosén, sarta aktivis sosial.[3] Émil mangrupa anak ti papasangan Dr. Atjé Misbach, S.H jeung Dra. Tjutju Sukaésih.[3] Istrina nyaéta Atalia Praratya sarta dipaparinan 2 anak nu ngaranna Camillia Laetitia Azzahra jeung Emmiril Khan Mumtadz.[3] Taun 2013 Émil dicalonkeun ku Partéy Kaadilan Sejahtera jeung Partéy Gerindra minangka walikota Bandung diréndéngkeun jeung Odéd Muhammad Danial minangka calon wakil walikotana.[4] Dina Rapat Pléno Komisi Pamilihan Umum Kota Bandung dina tanggal 28 Juni 2013, pasangan ieu punjul ti tujuh pasangan lianna ku sora 45,24% nepi ka pasangan Ridwan Kamil jeung Odéd Muhammad Danial ditetepkeun jadi pameunang dina Pamilihan Umum Wali Kota Bandung 2013.[5]

Atikan[édit | édit sumber]

Karya-karya[édit | édit sumber]

Urbane[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Rio Kuswandi (Éror: titimangsa teu valid). "Meski Dukung Prabowo-Hatta, Ridwan Kamil Tegaskan Dia Bukan Kader Partai". Kompas.com. http://regional.kompas.com/read/2014/05/30/0551327/Meski.Dukung.Prabowo-Hatta.Ridwan.Kamil.Tegaskan.Dia.Bukan.Kader.Partai. Diakses pada 3/3/2016 
  2. Mohamad Amin Madani (Éror: titimangsa teu valid). "Ridwan Kamil Resmi Dilantik Jadi Wali Kota Bandung Periode 2013 - 2018". Republika.co.id. http://www.republika.co.id/berita/nasional/jawa-barat-nasional/13/09/16/mt7p8h-ridwan-kamil-resmi-dilantik-jadi-wali-kota-bandung-periode-2013-2018. Diakses pada 3/3/2016 
  3. a b c d e f "Ridwan Kamil – Arsitektur, Dosen, dan Walikota Bandung". Buahatiku - Sahabat Orang Tua dan Anak. Buahatiku.com. 12/17/2014. Diakses tanggal 3/3/2016. 
  4. a b c "Profil Ridwan Kamil". MetroTV News. Metrotvnews.com. Diakses tanggal 3/3/2016. 
  5. Gani Kurniawan (Citakan:ISO date/en). "Ridwan Kamil Wali Kota Terpilih Bandung". Kompas.com. http://regional.kompas.com/read/2013/06/28/1618054/Ridwan.Kamil.Wali.Kota.Terpilih.Bandung. Diakses pada 3 Maret 2016 
  6. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao Shandy, Febrian. "41 Karya Desain Arsitektur Urbane Ridwan Kamil". Ayo Sebarkan. Ayosebarkan.com. Diakses tanggal 3/4/2016. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]


Soekarno.jpg