Tanduk

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Sapi Gunung miboga tanduk panjang

Tanduk nyaéta bagian awak sawatara sato, anu tumuwuh dina huluna, anu mangrupa proyéksi anu dijieun tina kulit anu teuas.[1] Tanduk ngandung loba keratin di jerona, protéin anu ogé aya di buuk sarta kuku manusa.[1]

Normalna sato anu tandukan baris ngabogaan 2, tapi badak ngan ngabogaan 1 tanduk di tengah huluna.[1] Sato mindeng ngagunakeun tandukna pikeun gelut.[1] Rébuan taun anu tuluy manusa ngagunakeun tanduk sato anu paéh pikeun pakakas musik (tempo shofar).[1] Dina pamustunganana, tanduk dipaké pikeun mawa bubuk mesiu.[1]

Salian ti éta tanduk ogé bisa jadi bahan karajinan saperti séndok, spatula, garukan, jsb.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f (id)[1](diakses kaping 6 desember 2011)
  2. (id)[2](diakses kaping 6 desember 2011)