Tanduk

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sapi Gunung miboga tanduk panjang

Tanduk nya éta bagian awak sawatara sato, anu tumuwuh ti sirahna, anu mangrupa proyéksi anu dijieun ti kulit anu teuas.[1] Tanduk ngandung loba keratin di jerona, protéin anu ogé aya di buuk sarta kuku manusa.[1]

Normalna sato anu tandukan baris ngabogaan 2, tapi badak ngan ngabogaan 1 tanduk di tengah sirahna.[1] Sato mindeng ngagunakeun tandukna pikeun gelut.[1] Rébuan taun anu tuluy manusa ngagunakeun tanduk sato anu paéh pikeun pakakas musik (tempo shofar).[1] Dina pamustunganana, tanduk dipaké pikeun mawa bubuk mesiu.[1]

Salian ti éta tanduk ogé bisa jadi bahan karajinan saperti séndok, spatula, garukan, jsb.[2]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f (id)[1](diakses kaping 6 desember 2011)
  2. (id)[2](diakses kaping 6 desember 2011)