Taufik Savalas

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Taufik Savalas (Jakarta, 9 Juni 1966Purworejo, 11 Juli 2007) nyaéta saurang nu mawa acara sarta pelawak asal Indonésia. Manéhna terlahir kalawan ngaran Muhammad Taufik bin Muhammad Yusuf Masri. Ngaran Taufik Savalas dicokot ti ngaran saurang aktor Yunani anu dikaguminya, Telly Savalas (pemeran Detektif Kojak).

Lalampahan karir[édit | édit sumber]

Lalampahan karir Taufik Savalas di dunya hiburan dimimitian kalawan jadi penyiar Radio Humor Sora Kejayaan (SK) dina taun1990. Di radio ieu, Taufik nyalurkeun kahayangna saprak leutik pikeun jadi komedian sarta menghibur batur. Di dieu, manéhna berkenalan jeung grup komedi Warkop DKI (anu dipelopori Dono (alm), Kasino (alm) sarta Indro), Dedi Gumelar (Miing), Mat Solar, Unang, Eman "Opat Sekawan", Ulfa Dwiyanti, sarta Eko Patrio. Ti méré kalah, Taufik réa diajar utamana kumaha jadi saurang komedian anu hébat.

Pikeun meunang pagawéan di Radio SK lain hal anu gampang pikeun Taufik Savalas. Taufik anu pohara merlukeun pagawéan waktu éta kapaksa nelen pil pait, alatan sempet ditampik digawé di Radio SK. Sabot éta, manéhna diuji melawak di hareup pelawak senior, antara séjén Unang, Mat Solar, sarta Dedy Gumelar (Miing). Alatan tampil tanpa ayana persiapan, penampilan Taufik pohara ngérakeun sarta dicela sanajan geus usaha melawak. Tapi, sawatara lila sanggeus éta Taufik ahirna bisa digawé di Radio SK.

Dina taun1995, manéhna kaluar ti radio Sora Kejayaan anu geus mikeunana réa palajaran sarta pangalaman. Manéhna ogé mimiti merambah layar kaca kalawan jadi béntang sémah sarta MC di sagala rupa stasiun télévisi.

Mimiti, manéhna melawak sacara profésional di Sogo, Plaza Indonésia. Taufik tampil dina pasanggiri jiga buuk Demi Moore anu gaya buukna memang keur mewabah mimiti taunan. Honor kahijina minangka pelawak profésional nyaéta sagedé Rp 250 rébu. Dina taun2006, manéhna ogé kungsi berperan minangka "Présidén" dina acara Republik BBM.

Saméméh mitembeyan karirna, manéhna kungsi menganggur salila 15 taunsarta sempet jadi office boy, kondektur, sarta pengamen.

Maot[édit | édit sumber]

Saméméh kacilakaan di Purworejo anu ngadudut nyawana, Taufik ogé kungsi ngalaman kacilakaan di Jalan Tol Tomang-merak KM 15 dina 27 Pebruari 2003. Sabot éta Taufik numpakan mobil pribadina Peugéot 206 sanggeus syuting acara Laris Amis di Studio Penta, Kebon Jeruk, pikeun nganteur adina. Sanggeus éta, kira-kira jam 01.00 WIB Taufik melanjutan lalampahan ka imahna di Lippo Karawaci, Tangerang. Dina kaayaan sepi Taufik memacu tutumpakanana ngahontal kecepatan 120–130 km/jam. Tetempoanana waktu éta terhalang alatan kaca hareup mobilna pangsebrétna cai. Hal ieu nyieun Taufik panik sarta teu bisa ngawasa tutumpakan. Tutumpakanana ogé melaju zig-zag nepi ka menabrak pangwates jalan. Taufik salamet dina kacilakaan éta.

Dina tanggal 11 Juli 2007, Taufik Savalas maot dina umur 41 taundina hiji kacilakaan patalimarga di Bagelen, Purworejo, Jawa Tengah. Waktu éta, manéhna rék nuju Purbalingga pikeun mengemban pancén minangka duta salah sahiji produk sabun kaséhatan. Tapi, mobil Toyota Kijang Kapsul bernomor pulisi B 2089 QH anu ngabawa ti Yogyakarta nuju Purbalingga, tabrakan jeung treuk boga muatan sanga.

Kepergiannya ieu ninggalkeun saurang pamajikan, Rina Rosdiana sarta dua urang anak, Moch Abizard sarta Adinda Fatima. Manéhna dimakamkan di Tempat Pemakaman Keramat Tengkele di Désa Karundang, Kacamatan Cipocok Jaya, Serang, Banten. Pihak kulawarga ménta Taufik dimakamkan di tempat kasebut jeung alesan aya karuhunna anu dimakamkan di pemakaman éta.

Sinetron[édit | édit sumber]

  • Mat Toing
  • Iman
  • Kusebut Nama-mu

Pariwara[édit | édit sumber]

  • Lifebouy
  • Biskuat
  • Lasegar

Variety Show[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]