Teks sisipan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

(Ing. side sisi)

Téks sisipan nyaéta Istilah side text, atawa téks sisipan, téks samping, digunakeun dina wacana carita drama.[1] Carita drama téh (tinulis) gelarna dina wangun dialog atawa paguneman antarpalaku; pangarangna siga anu "teu pipilueun".[1] Dina perluna méré pituduh atawa katerangan, boh keur sutradara, keur pamaén, boh keur nu maca, sok disisipkeun; ditulisna biasana sok dibédakeun tina wangun aksara dialog (ku citak kursip), atawa mungkin ditulisna di antara tanda kurung; eusina pondok ringkes.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Iskandarwassid (2015). Kamus Istilah Sastra Sunda. Bandung: Geger Sunten. ISBN 978-602-7785-78-6.