Televisi digital

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Televisi digital (basa Inggris: Digital television (DTV)) nyaéta sistim telekomunikasi keur nyiarkeun katut narima gambar gerak jeung sora nu mangrupa sinyal digital, minangka babandingannana sinyal analog nu dipaké ku TV analog (tradisional). DTV maké data modulasi digital, nu dikompresi sacara digital sarta perlu didekoding ku set televisi nu dirancang sacara husus, atawa hiji panarima standar maké set-top box, atawa hiji PC nu dipasangan kartu televisi. Ti saprak diwanohkeunnana dina ahir 1990-an, tehnologi ieu geus matak pikabitaeun bisnis siaran televisi katut industri elektronika konsumen sabab nawarkeun kasempetan finansial anyar.

Televisi digital leuwih fleksibel jeung efisien tinimbang televisi analog. Televisi digital baris ngahasilkeun gambar nu leuwih eces, sorana boga kualitas nu leuwih hadé, sarta pilihan acarana ogé leuwih loba tinimbang bogana analog. Citakan:Wireless video

Tempo oge[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]