Teori Relativitas Khusus

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dina taun 1905, Albert Einstein ngamukakeun Téori Relativitas Khusus nu aya jeung dua postulat nu ngajadikeun dasar pengembangan Téori Relativitas Umum. Dua postulat éta nganerangkeun yén sipat semesta (universe) pangamat moal robah lamun kaayaan Inersia pangamat téh jadi robah jeung gancangna cahaya dina jero vakum nyaéta sarua di sakabéh pangamat.

Postulat Einstein[édit | édit sumber]

Postulat I:

Hukum-Hukum Fisik bisa disebutkeun jeung persamaan nu bentukna sarua.Dina sakabèh kerangka acuan nu bergerak dina kecepatan tetap hiji jeung nu sejenna.Hartina bentuk persamaan dina fisika saéstuna angger sanajan dititénan tina kaayaan keur gerak.

Postulat II:

Kelajuan cahaya tina ruang hampa sarua keur kabèh pangamat, teu gumantung tina gerak pengamat. Hartina laju cahaya angger c = 3 108 m/s sanajan dititènan ku pangamat nu cicing maupun oleh pengamat nu keur gerak, jeung eweuh benda nu kelajuannya = laju cahaya.

Asas Rélativitas Éinstein[édit | édit sumber]

Dina taun 1905, Einstein ngusulkeun yén kecepatan cahaya nu gedena sarua ka sagala arah. éta berlaku ditempat-tempat sejen tina alam semesta ieu. Tegesna kecepatan cahaya nyaéta sarua, teu gumantung kana gerak sumber cahaya ogè pangamatna.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]


  1. Drs.Pristiadi Utomo, S.Pd. Fisika Kelas XII bab Relativitas.