Téori probabilitas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dipindahkeun ti Tiori probabiliti)
Luncat ka: pituduh, sungsi

Téori probabilitas mangrupa élmu matematik ngeunaan probabilitas atawa kamungkinan.

Matematikawan mikirkeun yén probabiliti salaku angka dina interval tina 0 ka 1 keur nangtukeun "kajadian" numana bener-bener kajadian atawa henteu kajadian dina bentuk acak. Probabilitas nangtukeun kajdian dumasa kana aksioma probabilitas.


Nulis.jpg