Tironan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tironan asalna tinu bahasa inggris imitation (ing : imitate) nu hartosna niru/ niron.[1]

Dina kritik sastra istilah tironan téh aya larapna dua rupa :

(1). nuduhkeun hakékat sastra, katut seni sejénna.[1]

(2). nuduhkeun hubungan hiji karya sastra kanu karya séjénna anu enggeus mantuan jadi modél.[1] Dina larapan kahiji, karya sastra dipandang minangka tironan paripolah manusa.[1] Nu dimaksud tironan téh sabangsa réprésentasi (ngagelarkeun deui) dina harti panyajak niron ku jalan nitenan salah sahiji laku lampah manusa, sarta tuluy ngegelarkeun deui dina média anyar atanapi bahan anyar.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Iskandarwassid (2015). Kamus Istilah Sastra Sunda. Bandung: Geger Sunten. ISBN 978-602-7785-78-6.