Trincomalee

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Trincomalee nyaéta kota palabuan di wetan kalereun Sri Lanka. Kota ieu leuwih kasohor ogé ku ayana palabuan alamina, nu mana jadi salah sahiji basis penting keur armada sekutu nalika perang dunya.

Kota ieu ngampar dina hiji wewengkon nu aya pangeusian, nu kalolobaan bagéannana mangrupa urang Tamil. Organisasi Pangbébasan Macan Tamil Eelam (LTTE) - Liberation Tigers of Tamil Eelam usaha pikeun ngadegkeun nagara Tamil Eelam nu merdika.

Trincomalee ogé mangrupa salah sahiji kota nu katarajang tsunami taun 2004.