Ukuran rél karéta

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Rail gauge
Broad gauge
Standard gauge
Scotch gauge
Narrow gauge
Minimum gauge
List of rail gauges
Dual gauge
Gauge convertible
Break-of-gauge
Rail tracks
Tramway track
[edit]
Écartement.png
Rail gauge nu loba dipake di unggal nagara

Ukuran rél karéta atawa Rail gauge nyaéta jarak antara sisi jero dua rel sajajar keur trek kareta. Genep puluh genep persén karéta di dunya maké ukuran rel 4 ft 8½ inci (1,435 mm), nu disebut ogé ukuran standard atawa ukuran internasional. Ukuran nu leuwih rubak disebut broad gauge, nu leuwih heureut disebut narrow gauge.

Jepang[édit | édit sumber]

Iwal ti keur jalur Shinkansen (nu maké ukuran standar), sakabéh jaringan Japan Railways Group maké narrow gauge, nu ukuranna 3 ft 6 in (1,067 mm).

Jreast e257 door.jpg