Unimodal

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Unimodal atawa SkyTran diusulkeun ku Douglas Malewicki keur hiji sistim kandaraan pribadi nu gancangna 160 km/h (100 mph). Unggal mobil bakal maju dina luhureun rel ngagunakeun sistim magnet. Sistim magnetik levitasi mangrupa sistim "Inductrack" pasip maké aturan Halbach, saperti nu diwangun ku ahli fisika William Post di Laboratorium Lawrence Livermore.

Sistem rekayasa ieu leuwih nyaman, aman sarta gampang dipaké utama keur sistim transportasi umum saperti mobil jeung beus.

Hal nu istimewa tina Unimodal nyaéta museurkeun kana harga nu murah tur efisien. Jaringan jalan utama dijieun tina waja (lain tina semen/beton iwal ti dina pondasina) nu mangrupa hasil produksi masal. Transportasi séjén utamana "mobil dina rel nu miring" sarta sarta kurang efisien keur mobil nu dipaké.

Pamakaéan magnetik levitasi dimaksudkeun keur ngurangan béaya perawatan. Unggal gerakan dina sistim ieu merlukeun material anu saeutik. Ku sabab itu disebutna "tetapan padat". Kauntungan séjénna nyaéta saeutik gesekan, halus sarta teu gandeng.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


Nulis.jpg