Universitas Jember

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Universitas Jember
University of Jember
Unej.jpg
Logo Universitas Jember
MotoA Step Ahead to an Outstanding University. Karya Rinaras Ambuka Budi, Gapura Mangesti Aruming Bawana.
JinisPerguruan Tinggi Negeri
Diadegkeun10 November 1957
RektorDr. Ir. Iwan Taruna, M.Eng.
Jumlah mahasiswa80.000
Lokasi, ,
Ngaran landianUNEJ, UJ
Ramatlokawww.unej.ac.id

Universitas Jember (disingget UNEJ atanapi UJ) mangrupa salah sahiji paguron luhur nu aya di Kota Jember, propinsi Jawa Wétan. Dina awalna, di 1964, Universitas Negeri Djember, singget janten UNED, ngagaduhan lima fakultas, diwangun ti Fakultas Hukum di Jember, sareng cabangna di Banyuwangi, Fakultas Sosial dan Pulitik jeung Fakultas Pertanian di Jember, Fakultas Ékonomi jeung Fakultas Sastra di Banyuwangi. Kalayan Rektor anu munggaran diayakeun ku dr. R. Achmad maka ku pamutahiran kecap-kecap ti ejaan kuno ka tingkat ejaan yang disempurnakan (EYD) Universitas Negeri Djember ngarobih namina janten Universitas Negeri Jember sareng singgetan UNEJ. Ti dinya nami UNEJ asalna, sanaos ayeuna kecap "Negeri" disingkirkeun janten Universitas Jember, nami UNEJ parantos aya anu katurunan di masarakat sakurilingna.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Uni-ico.svg