Universitas Jenderal Achmad Yani

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Universitas Jendral Achmad Yani

Ngadeg 20 Mei 1990
Jinis Universitas Swasta
Réktor Mayjen TNI Witjaksono, M.Sc
Perenah CImahi, Indonesia
Alamat Jl. Terusan Jendral Suudirman, Cimahi
Loka www.unjani.ac.id

Universitas Jenderal Achmad Yani atawa nu ilahar disingget UNJANI nyaéta salah sahiji paguron luhur nu aya di Kota Cimahi, Jawa Kulon, Indonésia. Alamatna di Jalan Terusan Jendral Sudirman, Cimahi.

Sajarah[édit | édit sumber]

Universitas Jenderal Achmad Yani mangrupa hasil gabungan ti sakola-sakola luhur nu dikongkolakkeun ku YKEP nyaéta: Sekolah Tinggi Teknologi Jenderal Achmad Yani (STTA), Sekolah Tinggi Ilmu Ekonomi Jenderal Achmad Yani (STIéa) sarta Sekolah Tinggi Matematika dan Ilmu Pengetahuan Alam (ST MIPA).

Ngadegna UNJANI ditetepkan ku Surat Keputusan Ketua Umum YKEP nomor : 027/YKEP/1990 tanggal 20 Mei 1990 nu satuluyna disahkeun ku Menteri Pendidikan dan Kebudayaan kalayan Surat Keputusan nomor : 0512/O/1990 tanggal 9 Agustus 1990. Dina kamekaranna, Sekolah Tinggi Teknologi Industri Bandung (STTIB) nu dikongkolakeun ku YKEP ti taun 1985, ngagabung jeung UNJANI di taun 1992.

Dina taun 1992, UNJANI miboga 3 (tilu) Fakultas nyaéta:

  1. Fakultas téhnik kalayan jurusan : Teknik Metalurgi, Teknik Elektro, Teknik Kimia jeung D3 Keramik, Teknik Sipil, Teknik Mesin, Teknik Manajemen Industri
  2. Fakultas Ekonomi kalayan jurusan : Manajemen, Akuntansi
  3. Fakultas MIPA kalayan jurusan Kimia, Fisika, jeung Informatika.

Dina taun éta ogé UNJANI nambahan fakultas di lingkunganna nyaéta Fakultas ISIP kalayan jurusan Ilmu Pemerintahan jeung Fakultas Kedokteran. Pangembangan kahareupna ku cara nambahan jurusan Ilmu Hubungan Internasional dina taun 1993, jurusan Farmasi kalayan Program MIP dina tahun 1999 jeung Fakultas Psikologi dina taun 2003. UNJANI kiwari miboga 20 (dua puluh) Program Studi ti 14 (opat belas) jurusan atawa 6 (genep) fakultas. Kahareupna UNJANI terus ngamekarkeun jeung namabahan Program Studi kalayan saluyu jeung kabutuhan masarakat.

 Fakultas[édit | édit sumber]

Fakultas Teknik[édit | édit sumber]

  • téhnik Metalurgi
  • téhnik Elektro
  • téhnik Mesin
  • téhnik Sipil
  • téhnik Kimia
  • téhnik Industri

Fakultas Ekonomi[édit | édit sumber]

  • Manajemen (Terakreditasi A oleh BAN-PT)
  • Akuntansi

Fakultas Kedokteran[édit | édit sumber]

  • Kedokteran Umum
  • Kedokteran Gigi

Fakultas Matematika dan Ilmu Pengetahuan Alam (MIPA)[édit | édit sumber]

  • Kimia
  • Fisika
  • Informatika

Fakultas Farmasi[édit | édit sumber]

  • Farmasi
  • Profesi Apoteker

Fakultas Ilmu Sosial dan Ilmu Politik[édit | édit sumber]

  • Ilmu Pemerintahan
  • Hubungan Internasional (Terakreditasi A oleh BAN-PT)

Program Pascarjana-Magister[édit | édit sumber]

  • Ilmu Pemerintahan

 Fasilitas[édit | édit sumber]

Kampus UNJANI miboga sababaraha kaleuwihan nu di antarana nyaéta lokasi kampus aya dilingkungan nu sejuk sarta asri, nyiptakeun suasana diajar nu tumaninah pikeun mahasiswa atawa dosen. Aya sababaraha fasilitas di UNJANI, nu di antarana:

  • Gedung Rektorat dan Dekanat Fakultas
  • Gedung Perpustakaan Pusat dan Jurusan
  • Auditorium GSK (Gedung Sasana Krida)
  • Gedung Laboratorium di sakabéh Program Studi/Jurusan
  • RS. Pendidikan Dokter (RS. Dustira & RS. Jejaring lainnya)
  • Gedung Serba Guna di kampus Cimahi & Bandung
  • Sarana Ibadah di Kampus Cimahi & Bandung
  • Sarana Olah Raga di Kampus Cimahi & Bandung
  • Pusat Sistem Informasi (PUSSISFO) yang menyediakan komputer dan akses Internet gratis
  • Kantin Green Food Court
  • Bank BNI, Bank Artha Graha
  • Guest House dan Asrama Putra & Putri
  • Radio Mahasiswa, INKOM UNJANI
  • Internet Hotspot, Fasilitas e-learning, e-library, jsb.

Rujukan[édit | édit sumber]