Universitas Negeri Surabaya

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Universitas Negeri Surabaya
Logo Unesa Terkini
Ngaran saméméhna
Institut Keguruan dan Ilmu Pendidikan Surabaya (IKIP Surabaya)
MotoGrowing with Character
JinisNegeri
Diadegkeun19 Désémber 1964
RéktorProf. Dr. H. Nurhasan, M.Kes.
Jumlah mahasiswa28.082 (2015)
Lokasi,
KampusKampus Lidah Wetan dan Kampus Ketintang
WarnaBiru Dongker, Jingga
         
Ngaran landianUNESA
Logo dan Motto Universitas Negeri Surabaya
Motto Unesa

Universitas Negeri Surabaya (Unesa) mangrupa paguron luhur di Surabaya, Indonesia, anu diadegkeun dina 19 Désémber 1964. Dina awal panongton, Unesa disebat Institut Keguruan jeunv Ilmu Pendidikan Surabaya (IKIP Surabaya). Dumasar kana Kaputusan Présidén No. 93 taun 1999, IKIP Surabaya dirobih janten Universitas Negeri Surabaya. Saluyu sareng kaputusan pertemuan senat tanggal 12 Oktober 1998, anu nyatujuan yén nami IKIP Surabaya dina post-konversi nyaéta Universitas Negeri Surabaya.

Ayeuna Unesa gaduh 7 fakultas; 4 fakultas aya di kompleks Kampus Ketintang: Fakultas Teknik, Fakultas Ékonomi, Fakultas Matématika sareng Ilmu Pengetahuan Alam, sareng Fakultas Élmu Sosial. Sedengkeun 3 fakultas anu aya di komplek Lidah Wetan Kampus: Fakultas Ilmu Olahraga, Fakultas Pendidikan ogé Fakultas Bahasa dan Seni. Rektor Unesa ayeuna ieu Prof. Dr. Nurhasan, M.Kes. Samentara éta, motto anu ngabimbing lembaga tersiér nyaéta "Growing with Character".

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Uni-ico.svg