Urang Berik

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Urang Berik nyaéta sélér anu nyicingan basisir kalér Papua, perenahna di sapanjang daerah aliran Susukan Tor bagian hulu saréng tengah, atawa di padalaman ti arah Sarmi.[1] Desa-desa maranéhanana di antarana : Borabora, Waf, Doronta, Beu, Togonfo, Dangken, Kodirian, Somamente, Tenwer, Sewan, Safrotani, jeung Taminambor.[1] Daerah iéu asup ka jero wilayah Kacamatan Tor Atas, Kabupaten Jayapura, Provinsi Papua.[1] Jumlah populasina sakitar 1.700 jiwa.[2] Basa Berik kaasup ka jero rumpun basa Papua saréng sababaraha dialek, sapertos: Berik, Safrotani, Béo, Sewan, Waf, Gua-mer jeung Daranto; di mana basa Berik sorangan pikeun basa pergaulan antar sélér bangsa.[1] 65% sélér Berik nganut agama Kristen.[2]


Nulis.jpg



Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Hidayah, Dr. Zulyani (2015). Ensiklopedia Suku Bangsa di Indonesia. Jakarta: Yayasan Pustaka Obor Indonesia. p. 78. ISBN 978-979-461-929-2. 
  2. a b https://joshuaproject.net/people_groups/10809/ID