Utah

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Utah (basa hormat: Luga) mangrupa salah sahiji kagiatan pikeun ngaluarkeun eusi beuteung anu sipatna kapaksa ngaliwatan sungut atawa kadang-kadang ngaliwatan irung . [1]

Sabab[édit | édit sumber]

Utah bisa disababkeun ku rupa-rupa kaayaan; diantarana meureunan salaku réspon spésipik kana maag atawa racun, atawa bisa ogé salaku réspon anu teu spésipik sekuela tina sawatara kalainan mulai tina tumor uteuk jeung naékna tekenan intrakranial nepi ka beunang ku radiasi pengion anu loba teuing.[2] Rarasaan hayang utah biasana mah disebut seueul, tapi kadang ogé henteu miheulaan utah. [3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Tintinalli, Judith E. (2010). Emergency Medicine: A Comprehensive Study Guide (Emergency Medicine (Tintinalli)) (dalam bahasa Inggris). New York: McGraw-Hill Companies. p. 830. ISBN 0-07-148480-9. 
  2. O’Connor RE, Brady W, Brooks SC, Diercks D, Egan J, Ghaemmaghami C, Menon V, O’Neil BJ, Travers AH, Yannopoulos D. Part 10: acute coronary syndromes: 2010 American Heart Association Guidelines for Cardiopulmonary Resuscitation and Emergency Cardiovascular Care. Circulation. 2010;122(suppl 3):S788.
  3. Metz A, Hebbard G (September 2007). "Nausea and vomiting in adults--a diagnostic approach" (dalam bahasa bahasa Inggris). Aust Fam Physician 36 (9): 688–92. PMID 17885699. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]