Beuteung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Stomach colon rectum diagram numbered.svg

Beuteung nyaéta bagian awak di handapeun rongga dada.[1] Beuteung mangrupa alat pencernaan dahareun dina jero rongga, di handapeun rongga dada (utamana nu mangrupa kantong tempat ngacerna dahareun jeung usus).[1] Beuteung mangrupa salah sahiji organ awak nu pang vitalna dina fungsi control awak manusa.[2] sabab dina jero beuteung aya sistim nu ngatur qi (énergi) saaacan babar jeung jing qi (énergi murni) nu acan katempo nepi ka tumuwuh janin dina rahim, nu diatur sacara terpusat dina tali puseur;[2] tempat janin salila leuwih kurang 37 minggu meunang suplai dahareun, getih , oksigén sarta zat-zat penting laina pikeun tumuwuh;[2] nepi ka tempat sisitim miceun feses jeung urine.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b (id)Perut (diakses 15 Mei 2016)
  2. a b c d Ali, Iskandar. 2005. Talukan Penyakit dengan Akupresur Perut dan Ramuan Tradisional. Depok:Agromedia ISBN 979370277X
Nulis.jpg