Västerås

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Västerås
"Skrapan di Dayeuh Västerås
"Skrapan di Dayeuh Västerås
Nami panggilan: 
Mälarstaden,
Gurkstaden (Cucumber City)
Nagara Swédia
Propinsi Västmanland
County County Västmanland
Munisipalitas Munisipalitas Västerås
Lega
 • Kota 52,94 km2 (2,044 sq mi)
 • Métro
962,78 km2 (37,173 sq mi)
Luhurna
17 m (56 ft)
Pangeusi
 (31 Désémber 2012)[1]
 • Kota 110.877
 • Kapadetan 2.094/km2 (5,420/sq mi)
 • Métro
142.131
Zona wanci UTC+1 (CET)
 • Usum Panas (DST) UTC+2 (CEST)
Kode pos
72x xx
Kode wewengkon (+46) 21
Ramatloka www.vasteras.se

Västerås [vɛstərˈoːs] nyaéta salah sahiji dayeuh di puseur Swédia, nu perenahna di sisi Sistu Mälaren di propinsi Västmanland, 100 kilometres (62 miles) kuloneun Stockholm. Ieu dayeuh populasina 140.499 urang (2014),[1] tina total pangeusi munisipalitas nu jumlahna 137,207 urang (2010) (lamun ngitungna lain sakabéh munisipalitas, tapi ukur kaasup pasisian Västerås' mah, jumlahna téh 128 840 urang (2010).[2]

Västerås téh puseurna Munisipalitas Västerås, puseur dayeuh County Västmanland sarta puseur kauskupan.

Balé Kota Västerås

Sajarah[édit | édit sumber]

Västerås circa 1700, in Suecia antiqua et hodierna.

Galeri gambar[édit | édit sumber]

Warga asli nu kasohor[édit | édit sumber]

Travel[édit | édit sumber]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Citakan:Localities in Västerås Municipality Citakan:Västmanland County Citakan:Swedish Seats Citakan:30 most populous cities of Sweden Citakan:50 most populous urban settlements of Scandinavia