Vasastan, Stockholm

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Perpustakaan Publik Stockholm nyaéta salah sahiji wangunan kasohor di wewengkon ieu.

Vasastaden, atawa sapopoéna disebut Vasastan, (basa Swédia keur "Dayeuh Vasa") nyaéta hiji wewengkon dayeuh di puseur Stockholm, Swedia nu legana 3.00 km². Kalayan jumlah pangeusi 51.661 jiwa, Vasastan jadi wewengkon di Stockholm nu pangeusina kadua panglobana, ogé kadua pangpadetna (17,220/km²).[rujukan?]

Taman-taman panggedéna di Vasastaden nyaéta Vasaparken jeung Observatorielunden nu aya di deukeuteun puseur dayeuh, sarta Vanadislunden jeung Bellevueparken nu aya di béh kalér.

Catetan[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  • Andersson, Magnus (1997). Stockholms årsringar - En inblick i stadens framväxt (dalam Swedish). Stockholmia förlag. ISBN 91-7031-068-8. 

Koordinat: 59°21′00″N 18°01′59″E / 59.350°N 18.033°E / 59.350; 18.033